به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ژاله آموزگار، استاد پیشکسوت زبانهای باستانی ایران، در این مراسم، جعفری دهقی را از جمله کسانی دانست که برای معرفی آثار فرهنگی ایران، کمر همت بسته است. وی با تاکید بر ضرورت شناساندن مفاخر فرهنگی و تاریخی ایران، گفت: بنای کولوسئوم که در سده نخستین میلادی در رم ساخته شده […]
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ژاله آموزگار، استاد پیشکسوت زبانهای باستانی ایران، در این مراسم، جعفری دهقی را از جمله کسانی دانست که برای معرفی آثار فرهنگی ایران، کمر همت بسته است.
وی با تاکید بر ضرورت شناساندن مفاخر فرهنگی و تاریخی ایران، گفت: بنای کولوسئوم که در سده نخستین میلادی در رم ساخته شده است، جایی بود که در آن، گلادیاتورها با هدف کشتن یکدیگر، با هم مبارزه میکردند و تماشاچیان را به وجد میآوردند. گاه نیز نبرد میان حیوانات وحشی با گلادیاتورها انجام میشد. چنین جایی، اکنون یکی از پربینندهترین مراکز گردشگری در ایتالیا است و وارثان بنای کولوسئوم، چنین ستمکدهای را با افتخار در معرض دید گردشگران میگذارند. اما ما دانسته یا نادانسته، گاه بر ستمِ ناکردۀ پیشینیان خود تاکید میکنیم و گاه از حفظ میراث فرهنگی پرافتخار خویش غافلیم.
وی درباره نام کتاب «دادستان دینی، جشننامه دکتر محمود جعفری دهقی» نیز گفت: کتاب دادستان دینی، یکی از آثار قابل توجه در ادبیات فارسی میانه است. تحقیق و بررسی بخشهای این اثر پیچیده، موضوع رساله دکتری آقای جعفری دهقی بود. به همین مناسبت، این نام با ظرافت و هوشمندی، برای جشننامه ایشان نیز انتخاب شد.
«دادستان دینی، جشننامه دکتر محمود جعفری دهقی»، مجموعه مقالاتی از پژوهشگران مختلف با موضوع فرهنگ و زبانهای باستانی ایران است که به افتخار این استاد ایرانشناس و به کوشش امین شایستهدوست، گردآوری و منتشر شده است.
در آیین بزرگداشت محمود جعفری دهقی، اساتید ایرانشناسی، از جمله ابوالقاسم اسماعیلپور، اسطورهشناس و استاد زبانهای باستانی ایران، محمدرضا سحاب، رئیس هیات مدیره موسسه جغرافیایی سحاب، جانالله کریمی مطهر، استاد زبان و ادبیات روس، سید سعید فیروزآبادی، استاد زبان و ادبیات آلمانی و علی شهیدی، استاد فرهنگ و زبانهای باستانی ایران، سخنرانی کردند و پیام نصرالله پورجوادی، استاد فلسفه و زهره زرشناس، استاد زبانشناسی نیز در این مراسم پخش شد.
در پایان این مراسم، لوحههای یادبودی از سوی خانه اندیشمندان علوم انسانی و موسسه پژوهشی میراث مکتوب، به محمود جعفری دهقی اهدا شد.
همچنین در اقدامی نمادین و به افتخار استاد جعفری دهقی، یک نهال دارای شناسنامه، در جنگلهای بلوط زاگرس کاشته خواهد شد.
محمود جعفری دهقی، استاد فرهنگ و زبانهای باستانی ایران، مترجم، شاهنامهپژوه، از اعضای موسس و رئیس انجمن ایرانشناسی است.
مراسم بزرگداشت این استاد ایرانشناس، عصر چهارشنبه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
نظرات