به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محسن جعفری مولف مجموعه آثار تاریخ ایران زمین، در نشست نقد و بررسی این کتاب که عصر چهارشنبه -۲۵ مردادماه- برگزار شد با بیان اینکه کتابهای تاریخ معمولا به تاریخ سیاسی میپردازند، گفت: در مجموعۀ حاضر، ۶۵ درصد از محتوا به تاریخ سیاسی و ۳۵ درصد به تاریخ فرهنگی و تمدنی اختصاص یافته […]
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محسن جعفری مولف مجموعه آثار تاریخ ایران زمین، در نشست نقد و بررسی این کتاب که عصر چهارشنبه -۲۵ مردادماه- برگزار شد با بیان اینکه کتابهای تاریخ معمولا به تاریخ سیاسی میپردازند، گفت: در مجموعۀ حاضر، ۶۵ درصد از محتوا به تاریخ سیاسی و ۳۵ درصد به تاریخ فرهنگی و تمدنی اختصاص یافته است.
نویسنده تاکید کرد: مخاطب این کتابها، مردم عادی، دانشجویان و تاریخدوستانی هستند که تاریخ، رشته تخصصی آنها نیست. به همین مناسبت، به گزیدهنویسی، چکیدهنویسی و آساننویسی در این اثر، توجه شده است.
آرزو رسولی (طالقانی)، عضو هیات علمی دانشگاه و استاد رشته تاریخ ایران نیز در این نشست، نثر روان و گیرا، وجود سالشمار در کتاب، بخش مربوط به مطالعه بیشتر برای خوانندگان، مصور بودن، استفاده مناسب از جدولها و نمودارها و اشاره به موضوع آثار ثبتشده در میراث فرهنگی را از جمله نقاط قوت مجموعه تاریخ ایرانزمین دانست.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: جای خالی کتابهای تاریخی موثق که مناسب مخاطب عام باشد، همیشه احساس میشد و از این نظر، مجموعه حاضر، اثری ارزشمند است.
اسماعیل مطلوبکاری متخصص و پژوهشگر تاریخ هم با تایید نثر روان و جذاب کتاب، نقدهایی را از جنبه منبعشناسی به این اثر وارد دانست و پیشنهاد کرد نویسندگان برای تولید آثار بزرگ، از مدیر پروژه استفاده کنند. مدیر پروژه در انتخاب منابع و در جامعیت محتوا، به نویسنده و ناشر کمک میکند.
پریسا صیادی ویراستار این اثر نیز در جلسه نقد کتاب، به تشریح مراحل گزینش و ویرایش مجموعه حاضر پرداخت.
نشست نقد مجموعه تاریخ ایرانزمین، عصر چهارشنبه -۲۵ مردادماه- با همت انجمن ایرانشناسی و موسسه فرهنگی هنری ققنوس برگزار شد. محمود جعفری دهقی رئیس انجمن ایرانشناسی، مدیریت جلسه را برعهده داشت.
تاکنون چهار جلد از این مجموعه منتشر شده که به تاریخ ایران باستان مربوط است. قرار است تاریخ پس از اسلام تا دوره مشروطه نیز در جلدهای بعدی به دست چاپ سپرده شود.
نظرات